fbpx

Минулого року майже 600 франківців захворіли на рак

Здоров'я 11:24, 04.01, 2019

В Івано-Франківську понад 9 млн грн виділено у минулому році на виконання заходів міської Програми покращення діагностики, лікування та профілактики злоякісних новоутворів.

Як розповіла начальник міського управління охорони здоров'я Марія Бойко, усі заплановані заходи було виконано.

"На жаль, показники онкозахворюваннь у місті щороку зростають. У 2018 році в Івано-Франківську вперше виявлено 578 випадків, що на 75 більше, аніж у 2017. Головне завдання, яке зараз стоїть перед медиками,  це якомога більш раннє діагностування. Відтак основну частину коштів програми було витрачено на закупівлю сучасних діагностичних апаратів та інформування населення про необхідність періодичних обстежень",  зазначила Бойко.

Минулого року було закуплено новітній мамограф для міської поліклініки № 5, рентгендіагностичні системи для поліклінік № 3, № 4 та № 5, УЗД-апарат для міського перинатального центру.

В Івано-Франківську постійно проводиться інформаційна кампанія для населення, щоб залучити кожного пройти обстеження. Тільки у рамках кампанії "Місяць жіночого здоров'я" у червні 2018 року пройшли обстеження понад 1 тис. жінок. У 2019 році цю акцію заплановано обов'язково повторити.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: