fbpx

Минулоріч на Івано-Франківщині відпочили та оздоровилися понад 36 тисяч прикарпатських дітей

Суспільство 19:35, 24.02, 2016

Про це йшлося під час підсумкової колегії управління молоді і спорту облдержадміністрації.

Участь у її роботі взяв перший заступник голови ОДА Сергій Басараб, представники спортивної спільноти Прикарпаття, а також депутати обласної ради – члени профільної комісії з питань гуманітарної політики та свободи слова.

Під час засідання колегії начальник управління молоді і спорту ОДА Ростислав Микитюк розповів про роботу управління у 2015 році. Зокрема, посадовець поінформував про організовані та проведені заходи, спрямовані на патріотично-громадянське виховання молоді, соціально-психологічну реабілітацію та розвиток фізичного виховання та спорту. Окрім того, акцентував увагу на спортивних досягненнях краян.

За словами Ростислава Микитюка, впродовж 2015 року управлінням молоді і спорту ОДА було проведено низку заходів національно-патріотичного спрямування, зокрема обласні програми "Чорний ліс", "Карпатський легіон", "Почесна варта Говерли".

З метою популяризації туристичного потенціалу Івано-Франківщини та пропаганди ідеї миру і єдності народу проведено молодіжно-патріотичну акцію "Карпати єднають волонтерів", участь у якій взяли добровольці із різних країн світу, а саме: Польщі, Румунії.

У минулому році, за словами Ростислава Микитюка, значна увага приділялася оздоровленню та відпочинку юних прикарпатців.

"У 2015 році за сприяння управління молоді і спорту ОДА оздоровилися та відпочили 36 587 дітей, – повідомив посадовець. – Серед них  883  дитини-сироти, 1067 дітей-інвалідів, 13 228 дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей, 7426  талановитих та обдарованих, 351 із числа внутрішньо переміщених осіб і 809 дітей, батьки яких загинули або беруть участь у проведенні Антитерористичної операції".

Разом з тим, Ростислав Микитюк ознайомив присутніх із заходами, які проводитиме управління молоді і спорту ОДА у 2016 році.

Кращих спортсменів та тренерів області відзначили почесними нагородами управління ОДА.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: