fbpx

Мир в серцях та в родинах: митрополит Володимир Війтишин про великий дар у Великодньому посланні. ВІДЕО

Суспільство 09:22, 08.04, 2018

Митрополит Володимир Війтишин, очільник Івано-Франківської архієпархії УГКЦ, звернувся до вірян із Пасхальною проповіддю.

"Воскресіння – це торжество перемоги життя над смертю, торжество перемоги Бога над гріхом, торжество перемоги любові над гординею", – такими словами Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин розпочав своє цьогорічне Пасхальне послання, направлене до священнослужителів, преподобних монахів та монахинь, семінаристів та всіх людей доброї волі.

Лейтмотивом цьогорічного послання стали роздуми та побажання миру, якого, за словами Владики, ми сьогодні дуже потребуємо в наших серцях, родинах, громадах, містах і селах, а особливо в Україні.

"Розважаючи над таємницею Воскресіння, ми дякуємо Господеві за все, що Він нам дає. Цього року було багато радості та скорботи, а чимало випробувань ще попереду. Але ми віримо, що Воскреслий Господь з нами. Спаситель йде нам назустріч і простягає Свою руку допомоги у всіх обставинах нашого життя. Через різноманітні терпіння та спокуси ми гартуємось, як золото у вогні, й досягаємо своєї досконалості у чеснотах", – йдеться у Посланні.

За його словами, мир – це великий дар, завдяки якому можемо молитись, творити, працювати, жити.

"Особливо сьогодні вас прошу перш за все, – звертається Владика, – помолитись до Воскреслого Ісуса за наших воїнів, синів і дочок, які стоять на охороні миру. "Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться" (Мт. 5, 9). Вони є тими, які творять мир для всіх нас".

Архієрей заохочує усіх в ці дні мати в своїй пам’яті та помолитися за тих, хто віддав своє життя за Україну.

"Молимося за упокій тих, хто загинув на полі бою, в полоні, помер від ран і не дожив до цього великого свята. Нехай же Господь упокоїть їхні душі у Своїх Небесних оселях. Разом з тим наш низький уклін і вдячність батькам, які виховали наших героїв", – звертається зі сторінок Послання Митрополит Володимир.

У цей торжественний день Владика заохочує усіх нас ділитися радістю свята із нашими батьками, дітьми, братами і сестрами, з нашими ближніми, друзями і знайомими. Особливо ж він закликає старатися передавати цю велику радість скорботним і знедоленим, хворим і немічним, усім, хто потребує нашої уваги та підтримки.

Нагадаємо, сьогодні в Івано-Франківському архікатедральному соборі Святого Воскресіння владика Володимир очолить святкові Богослужіння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: