fbpx

На Буковель поїдуть слідчі: суд дозволив ГПУ оглянути гірськолижний курорт

Суспільство 12:08, 18.10, 2017

Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі оглянути гірськолижний курорт Буковель (Івано-Франківська область), стадіон Дніпро-Арена і ангар аеропорту Дніпропетровськ.

Про це свідчать відповідні судові ухвали, пише НВ

“Генпрокуратурою проводиться розслідування за фактом зловживання своїм службовим становищем та заволодіння посадовими особами Приватбанку чужим майном в особливо великих розмірах за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу”, – йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що посадові особи Приватбанку не забезпечили виконання відшкодування можливих збитків.

Так, протягом 2014 року Національним банком було видано Приватбанку рефінансування на 19,8 млрд грн для підтримки ліквідності.

В якості застави Нацбанку було надано готельний комплекс, який знаходиться в Івано-Франківській області, Яремче, с. Поляниця, участок Вишні, 221, дільниця Щівка, 220 і земельну ділянку площею 2,9574 га (іпотечний договір укладено з компанією Зірка Буковелі в червні 2014 року).

Також з рефінансування були закладена перша черга стадіону Металург (стара назва стадіону Дніпро-Арена, договір укладено з ФК Дніпро в травні 2014 року), ангар для обслуговування літаків Boeing-737, Embraer-145 в аеропорту Дніпропетровськ (договір іпотеки укладений з ТОВ Міжнародний аеропорт Дніпропетровськ в червні 2014 року). Крім того, закладені інші об’єкти нерухомості в Дніпрі.

Суд дозволив оглянути всі вищезазначені об’єкти.

Нагадаємо, Печерський райсуд постановив заарештувати кілька рахунків ПриватБанку в рамках справи про розкрадання кредитів рефінансування НБУ. В Приваті вважають звинувачення регулятора на адресу службових осіб безпідставними.

Раніше КУРС повідомляв, що ПриватБанк продасть будівлю телеканалу 1+1 і курорт Буковель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: