fbpx

На Буковелі вдруге пройшов чемпіонат України з могулу

Суспільство 15:29, 28.03, 2018

На чемпіонат України з могулу, що його провели у Буковелі, приїхали понад півсотні спортсменів з Києва, Івано-Франківська, Тернополя і Закарпаття.

Стрімкий спуск схилами на лижах, та ще й з виконанням акробатичних трюків. Це олімпійська дисципліна фристайлу – могул. Чемпіонат України з цього виду спорту провели у Буковелі. Змагалися понад півсотні спортсменів з Києва, Івано-Франківська, Тернополя і Закарпаття. Упродовж 4 днів юніори, юнаки і дорослі демонстрували швидкісну їзду, техніку та високі стрибки з трамплінів.

“Це дуже цікаво, можливо, комусь страшно, але це поки не спробують. Воно затягує, хочеться швидше, краще, – такий спортивний азарт. Могулісти можуть робити все”, – каже чемпіон України з могулу Олег Масира.

Задля проведення чемпіонату у Буковелі побудували спеціальну трасу. Для цього знадобилося більш як 10 тисяч кубометрів снігу. Організатори кажуть: траса відповідає всім міжнародним стандартам. На ній можна з легкістю проводити Кубок Європи.

“На цій трасі зараз повністю тренується збірна України з могулу. Ми готуємся до всіх міжнародних змагань виключно на ній. В Україні аналогів немає. Тільки Буковель дає таку можливість”, – розповідає Сергій Чмель, старший тренер збірної України з могулу.

Проведення чемпіонатів з могулу прикарпатський курорт бере на себе вже другий рік поспіль. Та цей спорт розвиватиметься тут й надалі. Все завдяки Центру олімпійської підготовки.

“Завдяки Центру олімпійської підготовки ми зможемо готувати спортсменів, забезпечити фінансами навчально-тренувальні збори і участь у змаганнях, екіпірування, обладнання схилів необхідними трамплінами. До речі, за підсумками Чемпіонату з могулу, сформують збірну команди України. Щодо юніорів, то вони вже у квітні вирушать у Швецію представляти нашу державу на світовій першості”, – сказав Олександр Шевченко.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: