fbpx

На Чорногорі мете сніг, -10°С – рятувальники застерігають туристів не йти у Карпати

Суспільство 15:35, 16.11, 2018

Івано-aранківські гірські рятувальники обласного управління ДСНС застерігають любителів гірського відпочинку від походів у Карпати на цих вихідних

Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост повідомляє, що 16 листопада на горі Піп Іван Чорногірський хмарно, сніг. Вітер північно-східний, 11-12 м/с. Температура повітря -10°С.  

"Чорногора вбралась по-зимовому. Зараз у високогір'ї -10 С°. Вітер палючий, східний, північно-східний до 15 м/с. Хурделиця",  пише в мережі гірський рятувальник Василь Фіцак. 

1

Управління ДСНС в області у зв'язку з погіршенням погодних умов радить любителям гірського відпочинку утриматися від туристичних походів у Карпати.

"Якщо ж ви все-таки вирішили здійснити мандрівку в гори, рятувальники закликають подбати про відповідне спорядження. Серед першочергових речей – теплий одяг та взуття, шапки, рукавиці, GPS навігатор, запас продуктів харчування, термос з гарячим чаєм, медикаменти.

І звичайно, головна вимога  це зареєструватися і отримати консультацію працівників гірської пошуково-рятувальної служби щодо обраного маршруту і можливого погіршення погодних умов",  інструктують рятувальники.

У випадку будь-якої проблемної ситуації слід телефонувати на "101".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: