fbpx

На Долинщині відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю Олександру Кармильчику

Суспільство 17:19, 24.09, 2015

23 вересня у селі Раків Долинського району відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь загиблого бійця 93-ї ОМБР Олександра Кармильчика. Пам'ятний знак встановлено на фасаді Раківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, де навчався Олександр.

33-річний уродженець села Раків загинув 14 квітня цього року поблизу селища Піски Донецької області, виконуючи свій військовий та громадянський обов’язок. Він став Героєм, який мужньо та героїчно боровся за Україну, відстоював її незалежність та територіальну цілісність.

1

Вшанувати світлу пам'ять про Олександра та взяти участь у відкритті меморіальної дошки прийшли керівництво та працівники районної державної адміністрації, співслуживці загиблого, дирекція, учні та вчителі школи, близькі і далекі родичі бійця, односельчани, однокласники, друзі, а також мати загиблого бійця АТО з с. Новички Зоряна Білінського.

Директор місцевої школи Микола Грицило ознайомив присутніх з біографією Олександра, поділився спогадами про нього та роки його навчання. Також перед присутніми виступили Раківський сільський голова Василь Фреїв та голова громадської організації "Долинське районне об'єднання воїнів АТО" Олег Петрів. Мати загиблого Героя Павлина Кармильчик подякувала представникам районної та місцевої влади за те, що не забувають про захисників України, шанують пам'ять про них, допомагають їхнім родинам.

Священик храму УГКЦ Пресвятої Богородиці села Раків о. Віталій Семанів відслужив заупокійну панахиду та освятив меморіальну дошку. Творчі виступи підготували вихованці  школи.

Ця меморіальна дошка нагадуватиме наступним поколінням про героїчний вчинок Олександра, а пам'ять про Героя України назавжди залишиться в серцях людей.

Указом Президента України № 553/2015 від 22 вересня 2015 року "за мужність, самовідданість і високий професіонализм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі" Олександр Кармильчик нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: