fbpx

На Франківщині переселенець організував ферму з вирощування корисних ягід

Суспільство 09:55, 13.08, 2018

15 сортів малини, 20 ожини та 12 лохини – ягід, що дуже подібні на чорниці, вирощує Сергій Соколов у селі Рошнів у Тисменицькому районі.

Лохина здатна запобігти розвиткові онкологічних захворювань, зберегти молодість шкіри і гостроту зору. Століття тому її можна було побачити лише у дикій природі. Стараннями американських фермерів рослину вдалося культивувати. В Україні популярність цієї культури тільки-но набирає обертів, йдеться у сюжеті ОТБ "Галичина".
 
Восени 2014-го Сергій Соколов переїхав з Луганська до села Рошнів Тисменицького району. Тут переселенець займається вирощуванням ягідних культур. Запорукою своєї успішної діяльності, розпочатої на новому місці практично з нуля, вважає щоденну клопітку працю, що базується на знаннях, власному досвіді та творчості, а ще – бажанні займатися улюбленою справою.
 
Зараз фермер обробляє 13 га землі, де вирощує плодово-ягідні культури: ожину, жимолость їстівну, чорницю або лохину. Їх у нього близько десяти різних сортів кожної. До прикладу, "Дюк", "Блюкроп", "Патріот", "Река", "Нельсон", "Елліот", "Чандлер", "Спартак" – усе це чорниця. Та кожен із цих сортів має свої особливості: період дозрівання, морозостійкість, розмір та смак ягід. 
Вирощує аграрій й різні сорти лохини. Каже, вона дуже корисна. До того ж один кущ дає гарний урожай і непоганий заробіток.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: