fbpx

На Франківщині планують розвивати гастротуризм

Суспільство 21:18, 05.03, 2018

В обласному центрі розвитку туризму провели круглий стіл "Гастрономічний туризм на Івано-Франківщині: маркетинг територій через регіональні продукти харчування".

Спікер Олександр Коваль (громадська спілка "Карпатський смак") розповів про специфіку формування привабливості території через просування регіональних продуктів харчування та про ідею гастрономічного туру "Смак Українських Карпат".

Про значення проекту для розвитку гастрономічного туризму розповіли представники  Долинського,  Коломийського, Косівського, Тлумацького районів і Яремчанської міської ради.

Начальник відділу туризму управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій ОДА Віталій Передерко зазначив, що круглий стіл присвячений активізації розвитку гастрономічного туризму на Івано-Франківщині. Він підкреслив важливість потенціалу маркетингу територій через регіональні продукти харчування, важливість кооперації малих виробників екопродуктів з метою промоції своїх виробництв і, відтак, популяризації гастрономічного туризму через створення локальних, регіональних і трансрегіональних гастромаршрутів. А також наголосив на необхідності співпраці фермерів з місцевою владою, громадськими організаціями, туристичними фірмами.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: