fbpx

На Франківщині планують створити центр реабілітації кажанів

Суспільство 13:55, 04.02, 2019

У Дністровському регіональному ландшафтному парку особливу увагу звертають на збереження видів тварин та природних середовищ, занесених до чинних для України міжнародних переліків, до яких належать кажани.

Фауна кажанів Прикарпаття нараховує 16 видів. Більшість з них зустрічаються на території Дністровського РЛП. Це рідкісні види, які охороняються законом. Уразливість цих тварин тісно пов’язана з наявністю необхідних для них сховищ, які б використовувались ними як влітку, так і взимку, якими є природні карстові печери Дністровського каньйону та штольні, зазначають в Дністровському РЛП.

Оцінка стану популяцій кажанів, відомості про їх поширення та відносну чисельність в межах території парку дозволить внести пропозиції до проекту організації території, спрогнозувати та запобігати небажаним змінам, що знизить рівень антропогенного впливу на сховища кажанів та допоможе зберегти самих тварин.

Також у Дністровському РЛП планують створити центр реабілітації рукокрилих. За останній рік фахівці парку часто консультували людей, які знаходили кажанів на вулиці чи у житлових приміщеннях, щодо правильного поводження та їх порятунку.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: