fbpx

На головних дорогах Прикарпаття встановлять 29 "інтелектуальних" світлофорів

Суспільство 18:51, 11.02, 2019

Від початку року на автошляхах державного значення Івано-Франківської області загинуло і травмувалося понад десяток осіб. Серед причин ДТП з пішоходами – відсутність світлофорів у місцях найбільш жвавих переходів.

КУРС писав, що на Тисмениччині у Страих Кривотулах люди вийшли на акцію проти смертей на дорозі. ВІДЕО

Акція протесту спонукала до того, що відбулася зустріч керівництва Служби автодоріг у Івано-Франківській області із мешканцями села Старі Кривотули – обговорили заходи із безпеки руху на цій ділянці національної автомагістралі Н-10 Стрий – Мамалига.

Автомобілі мчать через село, іноді удвічі й більше перевищуючи допустиму для меж населеного пункту швидкість (50 км), відзначили мешканці.

Згідно з паспортом на дорогу Н-10 в межах села Старі Кривотули не передбачено світлофора, поінформували в САД. Враховуючи кількість ДТП на цій ділянці, Служба автомобільних доріг внесла до чинного пілотного проекту влаштування в селі світлофорного об’єкта та освітлення пішохідних переходів. Передбачено також облаштування додаткової автобусної зупинки та ремонт діючих. Будуть продовжені роботи із поточного середнього ремонту, а зокрема влаштування з’їздів-виїздів із сільських вулиць та укріплення узбіч.

Тривожна ситуація із перевищенням швидкості руху на дорогах не тільки в Старих Кривотулах. Лише від початку року на автошляхах державного значення Івано-Франківської області загинуло і травмувалося понад десяток осіб. Більшість ДТП сталася через необачність водіїв, недотримання Правил дорожнього руху, а зокрема – перевищення швидкості та під час маневрування.

Згідно з пілотним проектом, що охоплює, крім Івано-Франківської, Львівську, Миколаївську, Херсонську та Хмельницьку області, цьогоріч на Прикарпатті передбачено встановлення 29 нових світлофорів із використанням сучасного інтелектуального обладнання, зі влаштуванням освітлення на пішохідних переходах та аварійно небезпечних ділянках. Фінансування – за грантові кошти Євросоюзу.

Всі 29 "інтелектуальних" світлофорів будуть під’єднані до автоматизованої системи керування дорожнім рухом. Тобто у роботі світлофорів враховуватимуть час доби та інтенсивність руху пішоходів. Це забезпечать інноваційні світлодіодні пристрої і елементи, що допомагають розпізнавати присутність пішохода на дорозі. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: