fbpx

На Городенківщині школярі допомогли змерзлим лелекам – пригостили "обідом". ФОТО

Суспільство 18:50, 19.03, 2018

Мешканці села Ясенів Пільний Городенківського району, де отаборилися птахи, облаштували для лелек місце відпочинку та підгодівлі і закупили для них харчі.

Ясенів Пільний бузькам допоміг, інформує газета Край.

Небайдужі мешканці села закупили харчі та принесли з дому солому. Вчителі Микола Болотенюк та Світлана Книгиницька разом із учнями облаштували місце й обережно влаштували птахам "обід".

Ініціатором допомоги напередодні виступив учитель місцевої школи з біології Микола Болотенюк та учні 11-го класу  вони дослідили, де на околиці села зупинилася зграя лелек. У Ясенові Пільному опустилося близько сотні птахів. 

Як саме годувати птахів, пояснив директор Центру реабілітації диких тварин Галицького НПП Володимир Бучко. 

"У жодному разі не картопля і не каша! Як нам прокоментував Володимир Бучко, потрібні дрібно порізані риба, м'ясо. Можна субпродукти з бойні (легені, рубці, фасцильозна печінка). Можна протерміновані в супермаркетах рибу, курятину та ін. Не потрібно близько підходити  тільки обійти, розкидуючи довкола корм",  повідомив знавець-орнітолог. 

КУРС писав, що прикарпатці намагаються врятувати лелек, які повернулися з вирію у сніг та морози та потребують допомоги.

Великі колонії птахів бачили також у Галицькому та Калуському районах. В Коломиї для виснажених довгим перельотом і змерзлих птахів облаштували місце підгодівлі. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: