fbpx

На Івано-Франківщині відкрили пам'ятник герою Небесної сотні Сергію Дідичу

Суспільство 18:06, 20.11, 2016

У переддень третьої річниці Революції Гідності у с. Стрільче Городенківського району відбулося урочисте відкриття пам'ятника Герою Небесної сотні Сергію Дідичу.

Фото з події у мережі поділився франківець Богдан Досюк.

Вшанувати світлу пам'ять Героя України спільно з дружиною пані Галиною, дітьми та родиною Сергія Дідича на його малій батьківщині приїхали друзі, побратими з Майдану, свободівці, представники влади, духовенства та громадськості. Участь в офіційних заходах взяв і Голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок.

Присутні поклали квіти до могили Героя та взяли участь у спільній панахиді за загиблим.

"Стоячи в перших рядах Небесної сотні, Герой України Сергій Дідич сьогодні із небес молиться за нас із вами, молиться за гідне майбутнє Української держави, заради якої він пожертвував найціннішим – власним життям. Будучи вихованим у кращих національних традиціях, на героїзмі борців за Незалежність попередніх поколінь, Сергій Дідич є яскравим прикладом для наслідування сучасниками. Наше ж завдання  власними справами засвідчити недаремність його жертви",  виступивТягнибок.

В пам'яті побратимів Сергій Дідич назавжди залишиться життєрадісною, ініціативною, самовідданою та непересічною особистістю, вірним другом, хорошим батьком та справжнім патріотом.

Він першим почав розробляти туристичні маршрути сплавів по Дністру, що, за планами Сергія, мав стати другим масштабним центром туристичного розвитку Івано-Франківщини.

На Майдані Сергій Дідич разом із дружиною був з перших днів грудня 2013 року.

У Палаці Свободи (Центр культури та мистецтв) Сергій Дідич відповідав за порядок на другому поверсі, був сотником Івано-Франківської сотні.

18 лютого 2014 граната розірвала йому сонну артерію на шиї. Сергія Дідича впізнали найшвидше з усіх жертв "чорного" вівторка. На ньому був бейдж коменданта Майдану.

Указом Президента України від 21 листопада 2014 року Сергію Васильовичу Дідичу присвоєно звання Герой України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: