fbpx

На комунальні субсидії додатково виділять із бюджету 5 мільярдів

Економіка 21:23, 10.06, 2016

Підписаний президентом закон дозволить збільшити загальну суму субсидій на 2016 рік до понад 40 млрд грн.

Президент України Петро Порошенко підписав прийнятий парламентом у травні поточного року закон про внесення змін до державного бюджету на 2016 рік, що дає змогу виділити додатково 5 млрд грн на виплату комунальних субсидій найбільш вразливим верствам населення, пише УНІАН.

Порошенко висловив упевненість, що політику захисту соціальних стандартів буде продовжено у міру зростання економіки. 

Рішення про виділення додаткових грошей на субсидії було прийнято одночасно з підвищенням до ринкового рівня цін на газ для всіх споживачів. Рішення було прийняло урядом наприкінці квітня поточного року.

Ринкові ціни на газ почали діяти з 1 травня поточного року. "Всі підвищення держава повинна компенсувати малозабезпеченим людям, – цитує прес-служба главу держави. – Для того щоб не було збоїв, на ці цілі (виплати субсидій) виділяється додатково ще 5 млрд грн". 

Підписаний президентом закон дасть змогу збільшити загальну суму субсидій на 2016 рік до понад 40 млрд грн. Кількість сімей, які отримують субсидії в Україні, на поточний момент перевищує 5 млн. За оцінками Мінсоцполітики, до кінця року цей показник може досягти 8-9 млн сімей. 
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: