fbpx

На ліквідацію наслідків негоди на Прикарпатті в Кабміну попросили 100 мільйонів гривень

Суспільство 10:46, 28.05, 2019

На спільому засіданні постійних комісій Івано-Франківської обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу та з питань екології та раціонального природокористування обговорили наслідки стихії на Прикарпатті та шляхи їх ліквідації.

Як розповіла перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка, в кінці квітня та протягом травня поточного року на території області потужні дощові опади призвели до загибелі людини, підтоплення населених пунктів, сільськогосподарських угідь, присадибних ділянок, руйнування дамб, мостів, доріг та берегоукріплень, передає пресслужба облради.

Як писав КУРС, було підтоплено понад 3000 домогосподарств, населені пункти деякий час залишались без газу та електрики.

Особливо значних матеріальних збитків завдала стихія 20-21 травня 2019 року. Від сильних дощів постраждали сім районів, три міста та чотири об’єднані територіальні громади. Згідно з інформацією, наданою органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, попередня потреба у коштах на відновлення постраждалих об’єктів становить понад 400 мільйонів гривень.

"Стихія, яка пройшла 20-21 травн,я попередньо визначена як надзвичайна ситуація регіонального рівня. 23 травня ми звернулися до Кабінету Міністрів України з проханням виділити 100 мільйонів гривень з резервного фонду Державного бюджету для проведення найнеобхідніших відновлювальних робіт", – розповіла Марія Савка.

Депутатів також поінформували, що на допомогу населенню кошти можуть виділятися з резервного фонду обласного бюджету. Його обсяг становить 1,2 мільйона гривень.

В свою чергу перший заступник голови обласної ради Василь Гладій наголосив, що обласна рада буде реагувати на всі звернення щодо внесення змін до обласного бюджету, щоб допомогти врегулювати ситуацію.

"Там, де є надзвичайна ситуація місцевого рівня, ми можемо допомогти за рахунок коштів резервного фонду обласного бюджету, а також через наші обласні програми. Однак там, де є надзвичайна ситуація регіонального рівня, важливо зосередитися на оформленні документів, які будуть передаватися в уряд для фінансування з державного бюджету", – зауважив Василь Гладій.

Перший заступник голови облради також додав, що обласна рада готова оперативно розглянути проект рішення щодо руслоочисних і руслорегулювальних робіт, якщо він буде фахово підготовлений і не суперечитиме чинному законодавству України.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: