fbpx

На прощу у Погоню зійшлося понад 15 тисяч паломників. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 08:15, 02.10, 2017

30 вересня – 1 жовтня у монастирі Успіння Матері Божої, що в селі Погоня Тисменицького району, відбулася XXІІ Міжнародна проща Вервиці за мир і єдність Церкви з нагоди 400-ліття Василіянського Чину.

Архієрейську Божественну літургію очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин, який і повідомив, що 15-16 вересня 2018 року в Погоні пройде наступна проща, в якій, можливо, візьме участь Глава УГКЦ Блаженнійший Святослав (Шевчук), йдеться на сторінці Монастиря Успіння Матері Божої, с. Погоня у Фейсбуці.

Прикарпатці діляться фотографіями та враженнями від прощі.

"В 2017 році прощу відвідало, за моїми підрахунками, близько 15 000 прочан. Наступного року, коли приїде патріарх Святослав, певно, буде більше",  пише Богдан Нагорняк.

"Помолитися до Погоні прийшли кілька десятків тисяч людей з усієї України, були прочани з Польщі, США, Португалії, Італії. Це переважно українські заробітчани, які вже туди переїхали. Але разом з ними до Погоні приїжджали й їхні друзі, родичі та знайомі з тих країн.
Українські прочани сходилися до Погоні переважно пішки, йшли з різних міст, по кілька днів. Усіх., хто прийшов до Погоні, реєстрували з 13 години в суботу, 30 вересня. У цей же день відбувся молебень до Матері Божої, Велика співана вервиця, архієрейська Літургія, а ввечері – Хресна дорога у лісі довкола монастиря. Цілу ніч для паломників були нічні чування та духовно-розважальна програма. Люди мали змогу посповідатися та запричащатися. А для тих, хто залишився в Погоні на два дні, була й вечеря. У неділю, 1 жовтня, вже о шостій ранку розпочалася Вранішня, далі знову архієрейська Літургія, а опісля винели чудотворну ікону Погонської Богородиці, священики відправили акафіст та знову була співана вервиця",  повідомляє Анна-Сабіна Ружицька.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: