fbpx

На Пруті затримали браконьєра з уловом 21 кг

Суспільство 12:56, 09.10, 2018

Мешканці Снятинськогго району кілька разів скаржилися Івано-Франківській обласній рибоохороні на браконьєра з сітями на ріці Прут.

Івано-Франківський рибоохоронний патруль вже якийсь час полював на браконьєра, що ловив рибу сітками на Пруті в Снятинському районі. На порушника не раз скаржилися місцеві рибалки. Кожне таке повідомлення бралось до уваги під час планування рибоохоронних рейдів на Пруті, на потенційні місця браконьєрства виїздили держрибінспектори в різний час доби. Цими днями зловмисника впіймали на гарячому. 

Минулої суботи о 6 годині ранку рейдова група обласної рибоохорони поблизу села Будилів Снятинського району затримала браконьєра, місцевого мешканця, з чималим уловом завважки 21 кг.

Чоловік 35-метровою сіткою виловив 72 підусти, 2 "червонокнижні" марени та 1 головня. Для встановлення сітки та збору риби користувався надувним гумовим човном.

На браконьєра склали адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Човна, сітку та рибу вилучили.

Своїми діями браконьєр завдав збитків на суму 3125 грн. До цієї суми він ще повинен буде сплатити штраф, розмір якого встановить суд, – від 340 грн до 680 грн. Також цілком реальна і конфіскація човна як браконьєрського знаряддя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: