fbpx

На Прикарпатті через аварійну школу діти уже півмісяця навчаються вдома. ВІДЕО

Суспільство 14:08, 14.09, 2016

Приміщення навчального закладу у селі Раковець на Богородчанщині – аварійне. Тут валиться підлога, осипаються стіни, панують холод і грибок. Влада обіцяла дітям нову школу, однак будівництво почалося й заглухло. Батьки запевняють, що діти не ходитимуть на уроки, допоки на місці нової школи вони не побачать техніку, будматеріали та будівельників.

Молодші учні навчаються в сільраді та дитсадку. Старші – у сторічній глиняній хаті священика, класи облаштували навіть у стайні та коморі, інформують Факти ICTV.

У школі 220 учнів. Діти скаржаться на холод – у приміщеннях досі пічне опалення, грубки старі та небезпечні.

Перед початком навчального року у школі підлатали підлогу, стелю та дах. Утім, косметичний ремонт – це замало.

П’ять років тому місцева влада пообіцяла звести нову школу. Однак заклали фундамент – і робота на цьому зупинилася. Відтоді щороку батьки учнів Раковецької школи перше вересня починають з акції протесту – не пускають дітей на навчання.

На добудову школи потрібно близько 30 мільйонів гривень. Нині виділили тільки мільйон. Обласні чиновники виправдовуються – допомагають чим можуть.

Поки батьки протестують – діти навчаються вдома. Наступного року до першого класу мають піти півсотні малих. Возити у школи сусідніх сіл – надто далеко, тому батьки і далі протестуватимуть – кажуть, за парти діти сядуть тоді, коли почнеться реальне будівництво нової школи.

Як повідомляв КУРС, 1 вересня на Богородчанщині селяни не пустили дітей до школи та перекрили дорогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: