fbpx

На Прикарпатті чеські фахівці проведуть для підприємців Західної України семінар із сертифікації

Економіка 12:05, 21.09, 2015

За ініціативи Консульства Чеської Республіки в Івано-Франківській області для підприємців із семи областей Західної України проведуть міжнародний семінар із сертифікації.

Про це йшлося сьогодні на зустрічі міського голови Віктора Анушкевичуса з Генеральним Консулом Чеської Республіки у Львові Мірославом Клімою.

За словами Генконсула, захід намагатимуться зробити якомога практичнішим для українських підприємців, щоб вони могли здобути практичний досвід і задавати свої питання фахівцям.

"Ми готуємо семінар із сертифікації, який буде важливим після того, як вступить в силу договір з Євросоюзом. Спочатку ми думали, що це буде семінар більш загальний, але після початку консультацій з Торгово-промисловою палатою і підприємствами виявилось, що загальної інформації у них достатньо, але відсутній конкретний досвід. Тому ми з ними намагаємось зараз розробити концепцію цього семінару", – зазначив Мірослав Кліма.

Він наголосив, що Чехія активно допомагає фінансами Україні, тому й зацікавлена у якісній сертифікації. Проте, враховуючи події в Україні, допомогу більш активно планують спрямовувати на Схід.

Це одна із двох обіцянок, які дав Мірослав Кліма під час попереднього візиту до Івано-Франківська. Іншою обіцянкою було відкриття візового центру Чеської Республіки в Івано-Франківську. Нагадаємо, останній почав прийом заяв громадян 17 вересня за адресою: вулиця Короля Данила, 37. 

Віктор Анушкевичус подякував чеському консулу за постійну підтримку України і міста, зокрема. Він наголосив, що між Франківськом та Чехією йде активно зовнішня торгівля. За півроку чехи інвестували в промисловість міста близько 500 тисяч доларів; експорт продукції склав близько 72 мільйонів доларів, імпорт – близько 62 мільйонів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: