fbpx

Leoni AG до кінця року розширить завод у Коломиї на 12 000 кв. м

Суспільство 09:58, 21.03, 2019

Німецька компанія Leoni AG до кінця 2019 року планує завершити будівництво 12 тис. кв. м додаткових виробничих приміщень і запустити третю чергу заводу з виробництва кабельних мереж для автомобілів у Коломиї.

Про це 19 березня на засіданні Ради регіонального розвитку Івано-Франківської області розповів директор заводу Руслан Грем.

Нагадаємо, засідання Ради в Коломиї відбулося за участі Президента Петра Порошенка, який у своєму виступі згадав інвестиції німецької компанії в Україні та наголосив, що сьогодні майже всі автомобілі європейських автовиробників використовують деталі, зроблені в Україні. 

"На сьогоднішній день ми будуємо, мабуть, ви не бачили, але з іншої сторони ви могли би побачити 12 тисяч додаткових кв. м, які будуть введені в експлуатацію до кінця року. Сьогодні на заводі 1,5 тисячі працівників з перспективою до 2022 року організувати тут порядка 3,5 тисяч робочих місць", – сказав Руслан Грем.

Він відзначив, що кадрових проблем на виробництві немає, а щільність населення регіону дозволяє планувати нарощення потужностей. 

"Так, проблеми з кваліфікованими кадрами були, але для вирішення проблеми Leoni, зокрема, реалізує міні-проект розвитку дуальної освіти на базі Коломийського політехнічного коледжу", – пояснив Грем.

Нагадаємо, німецька компанія Leoni AG має в Україні заводи з виробництва кабельних мереж для автомобілів у місті Стрий Львівської області (5,5 тис. працівників) та Коломиї (1,5 тис. працівників).

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: