fbpx

На Прикарпатті лісгосп сплатить понад 1,2 мільйона гривень за незаконну рубку

Суспільство 20:38, 10.11, 2018

Державному підприємству "Делятинське лісове господарство" доведеться примусово сплатити понад 1,2 мільйона гривень збитків за незаконну рубку лісу.

Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області за результатами проведеної планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства нарахувала підприємству 1 231 051,47 грн шкоди, нанесеної довкіллю внаслідок незаконних рубок дерев переважно хвойних порід та неочистку (захаращення) лісосік. Про це повідомили на офіційній сторінці екоінспекції у соцмережі.

Оскільки суб’єкт господарювання в добровільному порядку сплатив тільки невелику частину шкоди, Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області подала позовну заяву про стягнення відповідної суми.

Господарський суд Івано-Франківської області прийняв рішення про задоволення позову на 1 161 956,50 грн у повному обсязі.

Відповідно до ст. 66 Конституції України, кожен зобов'язаний не заподіювати шкоду природі, відшкодовувати завдані ним збитки. Відповідно до ст. 107 Лісового кодексу України, підприємства, установи, організації і громадяни зобов’язані відшкодувати шкоду, заподіяну ними лісу внаслідок порушення лісового законодавства, у розмірах і порядку, визначених законодавством України.

Кошти, які будуть сплачені за завдану довкіллю шкоду, надходять в державний та місцеві фонди охорони навколишнього природного середовища, звідки спрямовуються на виконання природоохоронних заходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: