fbpx

На Прикарпатті не вистачає міліціонерів для охорони виборчих дільниць

Політика 14:43, 19.05, 2014

На Івано-Франківщині не вистачає правоохоронців для охорони виборчих дільниць під час позачергових президентських виборів 25 травня. Внутрішні війська наразі сконцентровані на охороні газопроводів, які проходять через територію області. Про це повідомив голова облдержадміністрації Андрій Троценко.

За його словами, на виборчих дільницях не вистачить охорони, навіть якщо залучити не лише працівників МВС, а й особовий склад інших силових структур.

«Ті події, які відбулися в нашій області, вимагали негайного уведення додаткових внутрішніх військ на територію нашої області для взяття під охорону газопроводу. Нам повідомили, що не буде надано жодної додаткової одиниці і справлятися власними силами. Відповідно покладатися не було на кого, і ми змушені, в тому числі, взяти під свою відповідальніст ь охорону цього стратегічно важливого об’єкту. Тому повірте, що ситуація критична», — сказав Троценко.

Наразі обласна влада розглядає можливість залучати до охорони ДВК військових.

Нагадаємо, 12 травня в селі Небилів Рожнятівського району Івано-Франківської області поблизу хутора Ловаги виявлено витік газу на наземній дільниці переходу через річку Лімниця магістрального газопроводу високого тиску «Уренгой – Помари — Ужгород» діаметром 1420 мм, тиском 50-54 Атм. Під час проведення робіт з ліквідації витоку газу із газопроводу «Уренгой — Помари —Ужгород» на відстані 30 м відбувся вибух біля наземного магістрального газопроводу високого тиску «Богородчани — Долина», який прокладений поруч. Внаслідок вибуху біля газопроводу «Богородчани — Долина», що має діаметр 1400 мм та тиск газу 50-54 Атм., не відбулося розгерметизації газопроводу та не було зафіксовано витоку газу.

Керівник проектів обласної організації «Комітет виборців України» Ігор Ткач вважає, що газопровід спеціально підірвали, щоб послабити охорону виборчих дільниць.

«Те, що підірвали газопровід, можна розглядати як терористичний акт, а можна розглядати як відволікання уваги і послаблення позицій ДВК. Ми не знаємо точного мотиву. Але я певен, якби російські диверсанти хотіли його підірвати, то вони б нормально підірвали. А оскільки зробили це кустарним способом, то комусь вигідно відволікти увагу від охорони ДВК», — зазначив Ткач.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: