fbpx

На Прикарпатті педагогам вручили обласну премію імені Мирослава Стельмаховича

Суспільство 12:30, 02.10, 2015

На урочистостях з нагоди Дня працівників освіти вручили обласну педагогічну премію імені Мирослава Стельмаховича.

Лауреатами премії у номінації "науковий і науково-педагогічний працівник" стали Олена Будник – в. о. завідувача кафедри теорії і методики початкової освіти Державного вищого навчального закладу "Прикарпатський університет імені Василя Стефаника", у номінації "керівник навчального закладу" – Антон Ревтюк, директор Надвірнянського ліцею Надвірнянської районної ради, у номінації "педагогічний працівник" – Олександра Малендевич, учитель музичного мистецтва та художньої культури Болехівської ЗОШ I-II ступенів №1 Болехівської міської ради.
Довідково

Мирослав Стельмахович – вчений-педагог, філолог, фахівець у галузі народної педагогіки, теорії й методики національного виховання учнівської та студентської молоді. Працював директором шкіл на Івано-Франківщині, був деканом і завідувачем кафедри українознавства Прикарпатського університету імені Василя Стефаника, завідувачем кафедри Коломийського індустріально-педагогічного технікуму.

Мирослав Стельмахович є автором більш як 300 наукових праць, серед яких "Педагогіка народознавства" (1990), "Дошкільне виховання в Україні" (1993), "Шляхи гуманізації педагогічної науки в Україні" (1997).

Премія Мирослава Стельмаховича на Прикарпатті призначається щорічно, починаючи з 2002 року, і є найвищою в області відзнакою за вагомий внесок у педагогічну науку, розвиток загальної і професійної освіти, впровадження нових передових технологій у навчання та виховання учнів і студентів, досягнення високих результатів у педагогічній праці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: