fbpx

На Прикарпатті засудили педофіла, який зґвалтував трьох хлопчиків

Суспільство 12:00, 20.01, 2016

Коломийський міськрайонний суд засудив до восьми років позбавлення волі педофіла, обвинуваченого у викраденні та ґвалтуванні трьох неповнолітніх хлопців.

Як писав КУРС, у березні правоохоронці затримали 36-річного мешканця Коломийщини, підозрюваного у викраденні та ґвалтуванні 12-річного хлопчика.

Пізніше працівники міліції заявили про підстави вважати затриманого причетним до зґвалтування ще двох підлітків.

Під час судового засідання з’ясувалося, що восени 2011 року підсудний заманив малолітнього хлопця до свого помешкання у селі Ворона Коломийського району та, застосовуючи силу, вступив із ним у статеві зносини неприродним способом.

Другий злочин ґвалтівник вчинив у жовтні 2014 року. Познайомився з потерпілим хлопчиком в Івано-Франківську та привіз його до свого помешкання, зв'язував йому руки та ґвалтував.

Втретє підсудний заманив малолітнього до себе додому 14 березня 2015 року, де 10 днів утримував та ґвалтував його в себе вдома.

Щодо першого випадку обвинувачений зізнався, що вступав з малолітнім у статеві зносини. Відбувалося це в стайні, тому що в хаті жила матір підсудного. За словами обвинуваченого, статеві зносини відбувалися за згодою потерпілого.

Щодо другого епізоду обвинувачений своєї вини не визнав.

Щодо третього потерпілого ґвалтівник свою вину визнав частково – мовляв, вступав у статеві зносини з потерпілим за згодою.

Про себе обвинувачений розповів, що закінчив 3 класи. Учився у школі-інтернаті, батька не пам'ятає. Мама зловживала алкогольними напоями. Він перший раз вступив у статеві зносини у дитячій колонії за згодою. Після контакту з чоловіками зі слідами завжди спалював простирадла.

Перший потерпілий у суді розповів, що навчався у школі-інтернаті Тлумацького району, над ним там усі знущалися, а тому він утік. На автовокзалі в Івано-Франківську познайомився з обвинуваченим, розповів про себе та погодився поїхати до нього додому. Обвинувачений його нагодував, потім зґвалтував. Після статевого акту вигнав дитину на вулицю і пригрозив, що вб’є, якщо комусь обмовиться.

Другий потерпілий познайомився з обвинуваченим, коли втік з дому. Це було в Івано-Франківську. Хлопчик пояснив, що ґвалтівник його вдарив і заманив додому, погрожуючи вбити. Потерпілий утік на другий день, коли обвинувачений пішов у магазин.

Третього потерпілого ґвалтівник заманив додому, пообіцявши комп'ютер та телефон. Хлопчик розповів, що кілька днів жив у підсудного і той йому нічого поганого не робив. Одного вечора обвинувачений ліг біля нього, а вночі дитина проснулася від болю. Після цього почалися знущання, які тривали кілька днів.

На десятий день утримання прийшов сільський голова та викликав міліцію.

При призначенні покарання суд врахував, що підсудний частково визнав свою вину та розкаявся. А також стан здоров’я ґвалтівника – у нього виявилася активна форма туберкульозу.

Так, Коломийський міськрайонний суд засудив злочинця за ч. 2 ст. 146 ККУ (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 3 ст. 153 ККУ (Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо малолітньої особи) до восьми років позбавлення волі.

Як йдеться у рішенні суду, обвинувачений вже був раніше судимий за цими ж статтями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: