fbpx

На Прикарпатті пенітенціарії розтратили понад 150 тисяч гривень бюджетних коштів

Суспільство 11:47, 23.03, 2016

Прокуратурою Івано-Франківської області розпочато кримінальне провадження за фактом розтрати бюджетних коштів службовими особами управління Державної пенітенціарної служби в області.

Вказані особи, зловживаючи службовим становищем,  оплатили за придбання та встановлення комп’ютерної програми, а також консультування та навчання цієї програми працівників установи, пише КУРС з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

Однак, як з’ясувала прокуратура, зазначені послуги отримані лише на папері, а програмне забезпечення не встановлено та навчання працівників не проведено. Внаслідок цих дій заподіяно 150 тисяч гривень шкоди.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: