fbpx

На Прикарпатті планують збудувати завод для виробництва електроенергії з біогазу

Суспільство 18:09, 25.03, 2019

У селі Чесники Рогатинського району ТОВ "Персей Енерго" планує спорудити комплекс з виробництва електроенергії з біогазу. Про це йдеться у повідомленні про плановану діяльність, яке підприємство подало до Єдиного реєстру оцінки впливу на довкілля.

Біогаз будуть отримувати шляхом анаеробного зброджування відходів сільського господарства та тваринництва. Зокрема, рідкого гною великої рогатої худоби з використанням кукурудзяного силосу.

Анаеробне зброджування – це розкладання органічних речовин за участю мікроорганізмів без доступу кисню у герметичних резервуарах.

Вироблена електроенергія буде використовуватися для потреб комплексу та реалізації в мережі електропостачання, а теплова енергія – для технологічних потреб ферми, яка розташована неподалік.

Передбачається розмістити на території майданчика планованої діяльності будівлі та споруди для приймання та підготовки вхідної сировини, виробництва та спалювання біогазу для отримання електричної енергії у кількості 12 008 000 кВт у рік та теплової енергії у кількості 7 288 000 кВт у рік. Загальна площа території майданчика складає 1,7013 га.

“Метою будівництва комплексу з виробництва електроенергії з біогазу, отриманого шляхом анаеробного збродження відходів сільського господарства та тваринництва, є забезпечення тепловою та електричною енергією власних технологічних потреб та реалізація в мережу електропостачання”, – йдеться в повідомленні про плановану діяльність.

Протягом 20 робочих днів громадськість має право надати зауваження і пропозиції до планованої діяльності на адресу Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської обласної державної адміністрації: 76014, м. Івано-Франківськ, вул. Сахарова 23 A, тел./факс 52-61-50, e-mail: ifecobez@gmail.com, тел.: (0342) 52-61-50, Пліхтяк Андрій Дмитрович

За даними інформаційно-аналітичної системи YouControl, ТОВ “Персей Енерго” зареєстровано 6 листопада минулого року.

Основним видом діяльності є виробництво електроенергії. Засновниками фірми є п’ять фізичних осіб та ТОВ “Альянс-Інвест ІФ”, якому належить 40% ТОВ “Персей Енерго”.

По 10% статутного фонду підприємства належить мешканцям Івано-Франківська Андрію Лисіву і Андрію Семеніву, які є також засновниками ТОВ “Альянс-Інвест ІФ”.

Ще 33% у ТОВ “Персей Енерго” належить франківчанці Ірині Стецишин, 4% – мешканцю Угринова Володимиру Слободяну та 3% – мешканцю Галича Олегу Чемеринському.

У повідомленні вказано, що сировина буде надходити з ферми, яка знаходиться неподалік. Йдеться про фермерське господарство “Персей Агро”, яке належить Володимиру Слободяну.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: