fbpx

На Прикарпатті працює 450 підприємств з іноземним капіталом

Економіка 12:57, 02.10, 2015

У підприємства промисловості вкладено понад 75% іноземного капіталу, торгівлі – 11%, сільського господарства – біля 9%. Підприємства з іноземним капіталом вносять вагомий внесок в економіку області.

За 2014 рік частка реалізованої промислової продукції на підприємствах, де залучено найбільші обсяги іноземних інвестицій, перевищила 43% від обсягу реалізації у переробній промисловості проти 38,3% у 2013 році.
Про це йдеться у довідці про стан інвестиційної діяльності на Прикарпатті, підготовленій до проекту регіональної цільової програми сприяння залученню інвестицій в економіку Івано-Франківської області на 2016-2020 роки. Проект розробив департамент міжнародного співробітництва, євроінтеграції та розвитку туристичної інфраструктури облдержадміністрації.

Однак у довідці визначено, що на формування інвестиційного клімату суттєво впливають відсутність ґрунтовних досліджень міжнародних товарних ринків, неналежний стан доріг та автошляхів, проблеми використання земель несільськогосподарського призначення.

Покращити інвестиційну привабливість регіону зможе відкриття пункту пропуску через українсько-румунський кордон та будівництво автомобільної дороги до нього, створення індустріальних та науково-технологічних парків, генеральне планування територій, реконструкція міжнародного аеропорту "Івано-Франківськ". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: