fbpx

На Прикарпатті реалізують п'ять пілотних проектів з водопостачання

Економіка 08:09, 28.06, 2014

Незабаром в рамках Швейцарсько-Українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO розпочнеться впровадження п’яти пілотних проектів з водопостачання. Івано-Франківщина разом з Вінницькою, Дніпропетровською і Сумською областями входить до складу 4 цільових регіонів, які беруть участь у третій фазі цього проекту.

Проект впроваджуватиметься до 2017 року. В його рамках заплановано розробити стратегії розвитку водозабезпечення двох пілотних районів – Коломийського і Тлумацького, реалізувати 26 проектів з централізованого водопостачання та трьох пілотних проектів: по одному в територіальній громаді та малому місті відповідно з водовідведення і поліпшення доступу населення до послуги водопостачання та міжмуніципальний проект у сфері інтегрованого поводження з твердими побутовими відходами, інформує Івано-Франківська ОДТРК "Карпати".

На сьогодні відібрано 5 проектів в пілотних районах, зокрема, чотири в Тлумацькому (села Братишів, Королівка, Озеряни і селище Обертин) і один Коломийському (село Велика Кам’янка) району. Громади цих населених пунктів готові до підписання договорів з DESPRO та до здійснення ремонтно-будівельних робіт.

Голова обласної ради Василь Скрипничук зазначає, що успішна реалізація такого проекту привабить й інші джерела фінансування:

"Донорська підтримка 200-250 тис. грн. на один проект і надаватиметься за фінансової участі місцевих бюджетів та населення. Це "плюс", якщо мудра громада заставить мудрого голову або групу осіб при сільській раді написати проект. Це означатиме, що ми зможемо у 2014-17 роках мати декілька, якщо не кілька десятків, джерел фінансування", – зауважив Скрипничук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: