fbpx

На Прикарпатті школярі, щоб потрапити на уроки, щодня повинні перебігати небезпечну трасу "Львів – Чернівці". ВІДЕО

Суспільство 21:59, 01.02, 2017

У селі Боднарів, що на Прикарпатті, корпуси школи розкидані по обидва боки траси "Львів – Чернівці". ТОж щоб потрапити на урок фізкультури чи до їдальні, дітям треба уникати автівок, що летять на шаленій швидкості.

Про це йдеться у сюжеті програми на телеканалі ZIK.

Щоб потрапити на уроки, учні Боднарівської школи щодня ризикують власним життям. Трасу діти перебігають кілька разів на день. Адже по один бік дороги – основний корпус, а по інший – спортзал, їдальня та майстерня. Діти розповідають, як минулого року один із учнів потрапив під колеса автомобіля. Тоді хлопчик відбувся травмою, вже нині він вчиться в іншому селі.

Світлофора на переході немає. Тому під час перерв біля нього чергують вчителі.

"Машин досить багато проїжджає, нам доводиться чергувати поблизу траси. Інколи зупиняємо транспорт і переводимо дітей на іншу сторону дороги, щоб не було якихось неприємностей", – розповідає вчитель місцевої школи Роман Гошовський.

Незважаючи на мороз чи ожеледицю, діти щодня проходять аж 3 кілометри, щоб добратися до шкільної їдальні.

Директор школи додає, що, крім небезпечного розташування, у цій школі немає й належних умов для навчання. Адже дерев’яні перекриття будівлі давно прогнили, а стіни вкрились грибком.

Фундамент для нової школи звели ще у 1991-му. А п’ять років тому збудували і стіни першого поверху. Та далі справа з місця не зрушила, бо забракло коштів.

Відео з 6 хв. 23 сек.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: