fbpx

На Прикарпатті сільський голова погорів на хабарі в 3 тисячі доларів

Політика 14:50, 20.01, 2017

Працівники прокуратури спільно із співробітниками Управління захисту економіки в області викрили сільського голову та землевпорядника однієї із сільських рад Тисменицького району на одержанні 3 тисяч доларів США неправомірної вигоди.

Про це повідомляє КУРС з посиланням на прес-службу прокуратури області.

За ці кошти посадовці обіцяли вирішити питання щодо виділення земельної ділянки площею 2 га. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання про оголошення зловмисникам підозри та обрання запобіжного заходу. Прокуратура проситиме арешту.

Як стало відомо, йдеться про сільського голову Ямниці Миколу Зелінського. Як повідомляє сайт 0342.ua, затримання сталося в обід в одному з відпочинкових закладів Ямниці. Микола Зелінський отримав від підприємця 3 тисячі доларів – перший транш хабара. Всього посадовець вимагав 200 тисяч доларів (за іншими даними – 180 тисяч доларів).

Микола Зелінський раніше працював головою Тисменицької РДА, обирався депутатом Івано-Франківської обласної ради від "Батьківщини". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: