fbpx

На Прикарпатті справу ґвалтівника та вбивці 9-річної дівчинки розглядатиме суд присяжних

Суспільство 11:03, 16.08, 2018

На розгляд до Коломийського міськрайонного суду з апеляційного суду Івано-Франківської області після скасування вироку Косівського районного суду надійшов обвинувальний акт щодо Романа Ящевського, який у червні 2015 року жорстоко зґвалтував та вбив 9-річну мешканку села Рожнів Косівського району.

Як повідомляв КУРС, 7 червня 2015 року у селі Рожнів Косівського району 9-річна дівчинка пішла до магазину за продуктами і не повернулася. 

Відповідно до матеріалів досудового розслідування, обвинувачений схопив дівчинку ззаду за шию і, закривши рот рукою, затягнув у чагарник. Слідством встановлено, що дитина померла від удушення, намагаючись звільнитися від нападника. Після вчинення злочинних дій обвинувачений намагався приховати сліди злочину, прикривши тіло дитини гілками та травою, і покинув місце події. Знайшли дівчинку через півтори доби мертвою. 

Під час розслідування жорстокого вбивства допитано понад 600 мешканців, призначено понад 40 різних експертиз, проведено низку обшуків. Через кілька днів особу убивці було встановлено та затримано.

Після тривалого слухання справи у суді 1 березня 2018 року вироком Косівського районного суду Романа Ящевського засуджено до довічного позбавлення волі.

Проте Апеляційний суд Івано-Франківської області скасував вирок Косівського районного суду та призначив новий розгляд справи.

В обвинувальному акті йдеться про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 152 (замах на зґвалтування, вчинений стосовно малолітньої особи, що спричинило особливо тяжкі наслідки, який не було доведено до кінця з причин, що не залежали від його волі), п. 2, 4, 10 ч. 2 ст. 115 (умисне заподіяння смерті іншій людині – вбивстві, малолітньої дитини, поєднане із зґвалтуванням, вчиненими із особливою жорстокістю) Кримінального кодексу України.

Вчора на підготовче судове засідання у Коломийський міськрайонний суд було доставлено обвинуваченого, який утримується під вартою. Останній заявив клопотання про відвід складу суду, яке було відхилено за безпідставністю.

В процесі судового розгляду обвинуваченому продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на шістдесят днів до 14 жовтня 2018 року та прийнято рішення про призначення справи до судового розгляду у закритому судовому засіданні судом присяжних, відбір яких буде проводитися у наступному судовому засіданні о 13 год. 30 хв. 08 жовтня 2018 року.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: