fbpx

На Прикарпатті створили Територіальний загін УДА

Суспільство 10:58, 11.06, 2018

Українська Добровольча Армія має намір займатися обороноздатністю Прикарпаття – це навчання людей військовій справі, обмін досвідом та співпраця з різними ветеранськими організаціями й силовими структурами, підготовка людей до роботи по охороні громадського порядку, а при потребі – підготовка людей до виїзду в бойові батальйони.

Під час зборів УДА було оголошено про створення обласного Територіального загону Української Добровольчої Армії Прикарпаття. На зібранні зачитали наказ головного штабу УДА про призначення на посаду командира ОТЗ УДА Прикарпаття Віталія Хованця ("друга Вовкодава"), а також на посаду начальника штабу – В’ячеслава Савосюка.

Представником Головного проводу УДА на зборах був кіборг Андрій Шараскін ("друг Богема"), який проінформував членство про стратегію розвитку та завдання даних загонів.

Командир ОТЗ Прикарпаття друг Вовкодав наголошує, що основні напрямки роботи Територіального загону – це зміцнення обороноздатності та безпеки нашої області, навчання людей військовій справі, обмін досвідом та співпраця з різними ветеранськими організаціями й силовими структурами, підготовка людей до роботи з охорони громадського порядку, а при потребі – підготовка людей до виїзду в бойові батальйони.

Очільник УДА Дмитро Ярош оголосив 2018-й рік роком створення Територіальних загонів УДА в тилових областях України. Прикарпатський загін є п’ятим, адже уже створені Дніпровський, Одеський, Херсонський та Львівський загони.

Нагадаємо, півроку тому у Франківську через соціальні мережі оголосили про набір до громадського формування "Національні дружини", які мали наводити "український прядок". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: