fbpx

На Прикарпатті цього року міграційна служба виявила 70 нелегалів

Суспільство 13:10, 08.05, 2019

В Івано-Франківській області – понад 8 тисяч мігрантів з посвідками на постійне та тимчасове проживання.

Про це у середу, 8 травня, розповіли в Управлінні Державної міграційної служби в Івано-Франківській області, пише Галка.

За словами першого заступника начальника управління ДМС в області Андрія Якуб’яка, нелегальна міграція негативно впливає на ситуацію в країні.

"Ми боремося з нелегальною міграцією. Бо вона впливає на загальну ситуацію в країні. Іноземці, які перебувають незаконно на території України, становлять дискомфорт для держави: вони не можуть легально працювати та сплачувати податки, тому їхню працю можуть використати у тіньових схемах. Для нас іноземець, який не має документів, – це не злочинець, але може бути потенційним правопорушником".

Андрій Якуб’як розповідає, що цього року виявили 70 нелегальних мігрантів, стосовно яких в подальшому прийнято рішення про примусове повернення за межі України, з них видворили – 10 осіб.

"Складено 150 адмінпротоколів за правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 203 КУпАП, а також 48 протоколів – за статтями 204 та 205. Заборонено в’їзд – 17 особам, скорочено термін перебування – 12", – додає Андрій Якуб’як.

Іноземцям, які перебувають в Україні легально, видають посвідки на тимчасове або постійне проживання у вигляді id-карток. Вони мають багато рівнів захисту, і поки нема зафіксованих фактів їх підробки.

Наразі на території області проживають 5448 іноземців з посвідкою на постійне проживання та 2807 – на тимчасове, в тому числі 1914 студентів і 212 осіб, які мають дозвіл на працю.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: