fbpx

На Прикарпатті у літньому таборі спецпризначенці навчають дітей поводитись зі зброєю

Суспільство 07:35, 01.07, 2014

Прикарпатські правоохоронці спецпідрозділу "Грифон" на базі літнього табору проводять майстер класи з орієнтування на місцевості, альпінізму та вчать правильному поводженню зі зброєю.

Як повідомили КУРСу у прес-службі Управління МВС в Івано-Франківській області, табір в якому вже сьогодні проводять свої літні канікули прикарпатські школярі, розташований посеред гір, а діти мешкають у наметах під турботливою опікою правоохоронців.

Табір базується у селі Луквиця на Богородчанщині. Аби відпочинок дітей був цікавим, правоохоронці влаштовують тут справжні видовища та показові виступи.

Автомат Калашникова, пістолет Макарова, бронежилети та шоломи – це не іграшки і не муляжі. Це – справжня зброя та спеціальне оснащення, з якими до табору прибули представники міліцейського спецпідрозділу «Грифон». У руках дітей зброя знаходиться без набоїв та під пильним наглядом правоохоронців, школярам розповідають про можливості серйозних, а навіть і фатальних наслідків, що можуть виникнути під час неправильного поводження зі зброєю.

Орієнтування на місцевості, інструктаж з альпінізму, навчання самозахисту, вдосконалення навичок єдиноборств, майстер-клас із поводження зі зброєю під керівництвом спецпризначенців – обов’язкова частина навчальної програми.

Кожен день у таборі розпочинається з виконання державного гімну України та підняття прапора, а відтак орієнтування на місцевості, інструктаж з альпінізму, навчання самозахисту, вдосконалення навичок єдиноборств.

"Популяризація українських бойових мистецтв, удосконалення технічної майстерності для самозахисту, формування знань та вмінь виживання в складних природних умовах, вольової і фізичної витривалості організму, діяти в складі команди, покращення стану здоров'я – ось чому навчають у "Карпатському Легіоні"", – говорить начальник СКМСД УМВС в області підполковник міліції Алла Лемчак.

Ще один аналогічний молодіжний табір на Прикарпатті – «Чорний ліс», у якому також вже сьогодні відпочивають школярі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: