fbpx

У Верховині влаштували виставку-продаж картин воїнів АТО, які проходили реабілітацію в Карпатах

Суспільство 11:29, 28.07, 2017

"Творча Криївка" вдруге презентувала в Історико-краєзнавчому музеї Гуцульщини виставку-продаж картин воїнів АТО, які проходили реабілітацію в Карпатах.

Про це в мережі повідомив Олег Гапчук.

Триватиме вернісаж до 15 серпня, і впродовж цього терміну відбуватиметься благодійний тихий аукціон, де можна буде придбати вподобані картини. Таким чином, як зазначає організатор проекту Віталіна Маслова, за виручені кошти "Творча Криївка" підтримуватиме проведення нових заїздів реабілітації та використає їх на благоустрій будівлі у селі Бережниця, де має бути реабілітаційний центр.

До речі, за попередні виставки у Верховині та Івано-Франківську з аукціону пішло близько ста картин, а за отримані кошти провели два попередні творчі заїзди. 

На вернісажі представлено 31 картину, де зображено природу Карпат. Цікаво, що більшість робіт воїни АТО виконали, вперше взявши пензель у руки.

"Я вражений цією виставкою. Здавалося, люди пройшли пекло, побачили смерть і після пережитого повинні би бачити тільки темряву, але тут такі надзвичайно світлі і позитивні картини", – сказав на відкритті художник зі Львова Ігор Гапон.

Окрім обговорення картин, на виставці мова йшла й про необхідність у реабілітації не тільки для бійців АТО, але й для їхніх сімей. Віталіна Маслова висловила подяку багатьом верховинцям, які постійно допомагають як у заїздах "Творчої Криївки", так і воїнам на Сході. Разом із тим, керівник проекту зазначила, що люди починають, на жаль, відсторонюватися як фінансово, так і морально від тих, хто перебуває на полі бою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: