fbpx

На Прикарпатті відкрили 107-й храм Української автокефальної православної церкви. ФОТО

Суспільство 15:02, 23.06, 2018

Нову святиню звели на місці давнього монастиря, який було повністю зруйновано у XVIII столітті за часів правління імператора Йосипа ІІ, у селі Далешево Городенківського району.

За численними легендами, на місці знищеного монастиря, поблизу джерела, місцевим жителям об’явилася ікона Цариці Небесної – Далешівської Богородиці, за зціленням до якої і сьогодні приїздять сотні людей із різних куточків області. Саме на цьому місці і збудували нову церкву.
 
На урочисте відкриття храму приїхало чимало гостей – заступник голови облдержадміністрації Богдан Кобилянський, голова райдержадміністрації Роман Жичицький, священнослужителі, благодійники, жителі сусідніх сіл, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
Чин освячення храму та джерельної купелі здійснив Кир Андрій, Митрополит Галицький, керуючий Івано-Франківською єпархією УАПЦ.
З нагоди урочистої події Богдан Кобилянський вручив настоятелю церкви – отцю Тарасу Іванюку  нагрудний хрест та привітав парафіяльну громаду із відкриттям Божого дому.
"Відтепер під склепінням відновленого храму ми зможемо молитися за мир в нашій Україні, збереження життя і здоров’я наших воїнів, які зі зброєю в руках бережуть наш спокій,  зазначив управлінець. – А ми, своєю чергою, проситимемо у Господа благодаті нашому багатостраждальному народу. Нехай Господь завжди чує наші молитви, повсякчас помагає нам у добрих справах на благо українського народу та рідної землі".
Богдан Кобилянський висловив слова вдячності усім, хто долучився до будівництва церкви.
Зазначимо, що саме 21 червня, у день освячення церкви, за давніми переказами, відбулося обновлення ікони у храмі.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: