fbpx

На Прикарпатті заснували нову премію у галузі культури

Культура 16:36, 13.01, 2015

Премія імені Патріарха Володимира Романюка та Митрополита Андрея Шептицького в галузі духовної літератури, мистецтва та архітектури стане найвищою в області відзнакою за вагомий внесок у розвиток літературного, образотворчого, народного мистецтва, архітектури і дизайну, яку щорічно присуджуватимуть обласна державна адміністрація та обласна рада.

Відповідне розпорядження напередодні підписали голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук та перший заступник голови обласної ради Олександр Левицький, повідомляє КУРС із посиланням на Івано-Франківську ОДА.

Премію запроваджено на виконання розробленої обласною державною адміністрацією регіональної цільової програми "Духовне життя" на 2012-2015 роки. Нею відзначатимуть твори духовної літератури, мистецтва і архітектури, виконані на найвищому професійному рівні, які стали мистецьким надбанням, утверджують високі гуманістичні ідеали, збагачують історичну пам'ять народу, його національну свідомість та самобутність і стали видатною подією у мистецькому, духовному житті Прикарпаття.

На здобуття премії можуть бути подані нові твори і роботи, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх двох років, але не пізніше, як за три місяці до їх висунення на здобуття премії.

Щорічно встановлюватимуться чотири премії у наступних номінаціях:

·                   духовне друковане слово;

·                   образотворче та народне сакральне мистецтво;

·                   реставрація сакральних об’єктів;

·                   новостворені сакральні об’єкти.

Розгляд, обговорення та оцінку творів, поданих на здобуття премії, здійснюватиме комісія у два тури:

перший тур – попередній відбір творів і робіт та допущення їх до другого туру конкурсу шляхом обговорення й таємного голосування, публікації в засобах масової інформації списку претендентів, допущених до другого туру, аналіз матеріалів преси, відгуків і пропозицій, підготовка в разі необхідності експертних висновків;

другий тур – підсумкове обговорення творів і робіт, прийнятих шляхом таємного голосування, рішення щодо кандидатур на присудження премії, подання його на розгляд голові обласної державної адміністрації та голові обласної ради, видання відповідного розпорядження облдержадміністрації та обласної ради.

Особам, удостоєним премії імені Патріарха Володимира Романюка та імені Митрополита Андрея Шептицького, присвоюватиметься звання лауреата премії в галузі духовної літератури, мистецтва та архітектури і вручатиметься Диплом та Почесний знак лауреата.

За більш детальною інформацією прохання звертатись в управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: