fbpx

На Прикарпатті засудили чоловіка, який погрожував вбивством судді

Суспільство 14:38, 20.09, 2018

Обвинувачений погрожував вбити суддю Івано-Франківського міського суду Олесю Зеленко, після того як вона відмовила його синові у клопотанні про відвід судді.

Інцидент трапився в Івано-Франківському міському суді 17 жовтня 2016 року. Суддя Олеся Зеленко розглядала клопотання сина обвинуваченого про відвід судді Наталії Деркач, яка судила його за розбій, пише КУРС з посиланням на вирок Тисменицького районного суду.

Коли Зеленко зачитала ухвалу, якою відмовила у відводі судді, син обвинуваченого, який тоді перебував на лаві підсудних, порізав собі вени. Тоді його батько кинувся до судді.

"Обвинувачений виражався на її адресу нецензурними словами, сказав, що вона додому не дійде, що він її приріже, щоб вона прощалась із життям, що на одну таку суддівську "мразь" стане менше, що йому нічого втрачати", –цитуються погрози чоловіка у вироку Тисменицького суду.

Обвинувачений у суді визнав свою вину. Сказав, що напав на суддю "під страхом втрати сина". Що саме кричав судді, начебто не пам'ятає. Сказав, що "на нього ніби напало якесь божевілля, його всього трясло". У скоєному розкаявся і просив потерпілу не тримати на нього образу.

На днях Тисменицький районний суд визнав його винним за ч. 1 ст. 377 КК України (погроза або насильство щодо судді) та призначив йому покарання у виді двох років обмеження волі. Але на підставі ст. 75 КК України звільнив його від відбування покарання, встановивши йому півтора року іспитового строку.

До речі, його син після того, як порізав собі у суді вени, вижив. Його засудили за розбій до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: