fbpx

На Прикарпатті засудили шахрая, який вдавав з себе міліціонера

Суспільство 14:23, 13.01, 2016

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області відправив за ґрати неодноразово судимого шахрая, який, називаючись міліціонером, виманював гроші у довірливих прикарпатців.

Обвинувачений ще у 1997 році у місцях позбавлення волі познайомився з чоловіком на ім’я Анатолій, з яким у червні 2015 року вступив в злочинну змову, щоб шахрайським способом заволодіти чужим майном. До слова, спільник підсудного Анатолій у матеріалах справи проходить як невстановлена слідством особа.

Так, 22 липня 2015 року приблизно 05.00 год. Анатолій зателефонував мешканці Прикарпаття та представився працівником правоохоронного органу. Повідомив, що її син нібито вчинив вбивство і що його можуть арештувати, а для того, щоб допомогти синові уникнути відповідальності, вона повинна заплатити 2000 доларів США, які має передати через 30 хвилин.

Жінка разом зі знайомою приїхала у Надвірну та віддала шахраю 10 000 грн, 300 доларів США (що у відповідності до офіційного курсу НБУ становить 6604.50 грн), та золоті вироби на суму 8810 гривень.

Відтак, 25 липня 2015 року приблизно о 5.00 год. Анатолій зателефонував жительці м. Надвірна та повідомив, нібито її син вчинив дорожньо-транспортну пригоду, в результаті якої загинула людина, і, щоб допомогти синові уникнути відповідальності, жінка повинна заплатити максимальну суму грошей, які вона може зібрати, та передати його людині, що буде чекати біля її будинку.

Коли обвинувачений прибув за грошима, працівники Надвірнянського РВ УМВС його затримали.

Обставинами, що пом'якшують покарання, суд вважає те, що підсудний повністю визнав свою провину, активно сприяв в розкритті злочинів та відшкодував потерпілій заподіяну шкоду.

Обставин, що обтяжують покарання, судом не встановлено.

Суд визнав винним шахрая у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190; ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 190 КК України, та призначив йому покарання у вигляді 1 року 3 місяців позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: