fbpx

На стінах "Молочного кафе" у Франківську з'явився Довбуш

15:24, 12.06, 2014

Відомі франківські митці Петро Буяк і Ярема Стецик розмалювали вікна "Молочного кафе" в Івано-Франківську. Проект називається "Про Довбуша та його любов до жінок і гір".

Пописані невдалими графіті та обклеєні оголошеннями вікна "Молочного кафе" надихнули митців на ідею розмалювати їх. Цього разу по-справжньому, а не лише повісити поверх картини. Петро розповідає, що наважився на це через нудьгу:

"Минулого тижня домовилися, що нині о восьмій ранку стрінемося в центрі і тупо намалюємо шось про гуцулів. Я хотів замінити корів на шось нове. А самому мені було скучно, та й матеріалу бракувало. Знаю, шо Стецик любить такі тєми, і він погодився. А зранку за п'ять секунд прийшла думка про Довбуша шось намалювати. Та й усе", — розповідає Петро Буяк.

Над назвою довго не думали – проект назвали “Про Довбуша та його любов до жінок і гір”. Намалювали митці свої картини всього лиш за годину, а пробуде тут експозиція місяць, після чого з'явиться щось нове, – пишуть "Вікна".

Переглянути картини можна за адресою вул. Шашкевича, 12.

Як повідомляв КУРС, нещодавно в Івано-Франківську Петро Буяк презентував проект «Вибирай і добирай років» з картинами та перфомансом. Протягом кількох годин картини могли споглядати перехожі. Нагадаємо, 17 червня, у вівторок, таку можливість матимуть жителі Калуша. Виставка буде проходити на площі Героїв з 12 до 16 год.

Фото Володимира Гарматюка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: