fbpx

На території НПП "Верховинський" оголошено період тиші

Суспільство 15:31, 13.04, 2016

З метою створення сприятливих умов розмноженню диких тварин та виведенню потомства пернатих птахів в НПП "Верховинський" з 1 квітня до 15 червня у відповідності до надісланого листа Мінприроди від 31 березня 2016 року оголошено весняний сезон тиші.

Під час сезону тиші на території парку заборонено масове відвідування території Парку відвідувачами; проїзд автотранспорту; організація масових, спортивних заходів, які є джерелом шуму; проведення робіт біля природних місць мешкання диких тварин та птахів (нір, барлогів, гнізд).

Наразі розроблено комплекс заходів щодо недопущення випадків браконьєрства. Передбачається проведення спільних рейдів з працівниками правоохоронних органів та Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області. Посилено роботу контрольно-пропускних пунктів та нагляд за всіма шляхами під’їзду до території парку, інформує відділ державної охорони парку НПП "Верховинський".

Начальників ПОНДВ зобов’язано взяти під особистий контроль координацію дій, розподіл сил і зв’язку щодо забезпечення дотримання графіків чергувань інспекторами на обходах, налагодження цілодобового спостереження в місцях ймовірно вчинених випадків браконьєрства. В разі виявлення порушень будуть вживатись заходи щодо адміністративного впливу до порушників згідно з чинним законодавством.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: