fbpx

На трасі Франківськ – Тисмениця невідомі залили зеленкою білборди Мураєва. ФОТО

Суспільство 10:56, 26.02, 2019

23 та 24 лютого 2019 року спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА виявили одразу 5 білбордів із політичною рекламою кандидата у Президенти України Євгена Мураєва, які були заляпані речовиною зеленого кольору. Пошкоджені білборди Євгена Мураєва розташовані на трасі Івано-Франківськ – Тернопіль (H-19) у проміжку між Івано-Франківськом та Тисменицею.

В Івано-Франківській регіональній організації політичної партії “НАШІ” ОПОРІ повідомили, що про пошкодження білбордів нічого не знають. Тож свої дії щодо цього не коментують, інформує ОПОРА.

“Ми відстежуємо усі випадки перешкоджання виборчій активності кандидатів на посаду Президента, адже вільна, безперешкодна агітаційна діяльність будь-кого з кандидатів є необхідною складовою вільних та конкурентних виборів”,  коментує Богдан Морикіт, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Івано-Франківській області.

Як пояснює Богдан Морикіт, зазначені дії щодо кандидатів можуть мати ознаки складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання діяльності суб’єкта виборчого процесу, що поєднане з пошкодженням майна).

Радниця з правових питань Громадянської мережі ОПОРА Тетяна Юзвяк зазначає, що в залежності від обставин справи притягнути до відповідальності винних осіб можна також за ст. 296 КК України “Хуліганство”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: