fbpx

На Верховинщині відкрилась виставка "Священні вершини Карпат"

Культура 19:41, 05.01, 2018

Вчора, 4 січня, в музеї "Гуцульщина" в селищі Верховина відкрили виставку робіт заслуженого діяча мистецтв України Миколи Рибенчука та його дружини Людмили Рибенчук під назвою "Священні вершини Карпат".

Відкрив виставку директор музею Володимир Ілійчук, який розповів про авторів виставки. Опісля про задум та тематику картин розповіли Микола та Людмила Рибенчуки, повідомляє прес-служба ІФ ОДА.

На заході виступив голова райдержадміністрації Олег Лютий.

"Я хочу подякувати Миколі та Людмилі за їх клопіткий мистецький труд. На картинах, які ми маємо нагоду сьогодні переглядати, наші гори зображені дещо в незвичній для нас кольоровій гамі, але саме поєднання таких яскравих кольорів говорить про те, що тільки уродженець цих гір може з такою гарячою любов’ю до свого краю створити такі сюжети. Практично кожна картина несе в собі, окрім художнього зображення, ще й історичну дослідницьку інформацію про походження тої чи іншої гори та сакральних місць на ній", – зазначив Олег Лютий.

Також приєдналися до привітань та подяки народний депутат Верховної Ради України Микола Княжицький та голова районної ради Іван Шкіндюк.  

Микола Рибенчук розповів про дослідницькі роботи та плани на майбутнє щодо вивчення лікарських рослин у Карпатах з метою їх використання в медицині та побуті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: