fbpx

На всі атракціони на Вічевому майдані у Франківську є лише один дозвіл

Економіка 11:11, 06.04, 2016

Попри те, що Вічевий майдан в обласному центрі заповнений різноманітними атракціонами, виконком Івано-Франківської міської ради погодив лише один дозвіл.

Про це йдеться у відповіді на запит депутата міськради Івана Гарасимка.

"Аукціоном, проведеним 28 липня 2014 року з продажу права розташування дрібно-роздрібної торгівлі та надання послуг у сфері розваг на визначеній території міста в 2014-2016 роках, переможцем лоту на отримання права надання послуг з прокату дитячих електромобілів на Вічевому майдані, 3 визнано суб’єкта господарювання Козарюка В. В.", – повідомили в управлінні економічного та інтеграційного розвитку.

Так, підприємець Козарюк Василь Васильович 13 серпня 2014 року уклав договір з виконкомом, за яким він має право надавати послуги щорічно з 1 квітня до 1 листопада. Договір дійсний до 1 листопада 2016 року.

"Погодження на розміщення інших атракціонів на Вічевому майдані виконавчим комітетом міської ради не надавалися", – йдеться у відповіді на запит.

У договорі вказано, що підприємець виграв аукціон, запропонувавши суму 6000 гривень. Цю суму Козарюк сплатив за 16,5 місяців легальної роботи атракціонів. За елементарним підрахунками, місяць роботи атракціонів в центрі міста йому обійшовся приблизно у 360 гривень, в день – приблизно 12 гривень.

Разом з тим підприємець взяв на себе й інші зобов’язання. Зокрема, забезпечити дотримання естетичного вигляду атракціонів, на кожному об’єкті розмістити вивіску із зазначенням назви господарюючого суб’єкта або власника, вивіску про режим роботи. Також підприємцю забороняється  передавати право на розміщення об’єкта третім особам.

КУРС спробував з’ясувати, який з атракціонів встановлений законно. Жоден з них не має інформації про власника чи режим роботи. Як відомо, атракціони на Вічевому майдані працюють не з 1 квітня, а фактично круглий рік.

Втім, вдалося з’ясувати, що атракціони, найбільш схожі на електромобілі, обслуговує підприємець Олексій Павлов.

Молодики, які обслуговують електричний атракціон біля кіоску з шаурмою, напроти будинку по вулиці Незалежності, 5, стверджують, що працюють законно. Вони ж обслуговують атракціон з епатажними каченятами. Ім’я підприємця назвати відмовляються, переконують, що дозволи на розміщення атракціонів надав франківський ЦНАП. Туди ж радять журналістам звертатися за підтвердженням інформації.

До слова, у депутатському запиті Гарасимко просив не лише перевірити наявність дозволів на встановлення атракціонів, а й вжити заходів щодо їх демонтажу.

"Франківці негативно відгукуються про ці атракціони. Вони не вписуються в архітектурний стиль міста, заважають людям відпочивати, заважають проходу",  відзначає депутат.

Оскільки міська влада  відреагувала на запит формальною відпискою, Іван Гарасимко буде звертатися до новоствореної муніципальну інспекцію з благоустрою з проханням прибрати незаконні атракціони.

Нагадаємо в Івано-Франківську муніципальна інспекція з благоустрою запрацювала 1 квітня як структурний підрозділ департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою, який розміщений за кілька метрів від сумнівних атракціонів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: