fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • На вулиці Любліна, міста-побратима Івано-Франківська, виїздять перші автобуси, які перевірятимуть стан тверезості водія

На вулиці Любліна, міста-побратима Івано-Франківська, виїздять перші автобуси, які перевірятимуть стан тверезості водія

Суспільство 17:08, 17.02, 2018

Поки алкомат не підтвердить, що водій цілком тверезий, двигун автобуса не заведеться.

Про це повідомляє видання Dziennik Wschodni.

"Водій не заведе двигуна, поки не складе тест на тверезість. Якщо він був під впливом алкоголю, автобус не рушить з місця", – пояснює речниця Міського Відділу Сполучень Вероніка Опасяк.

Комунальна компанія-перевізник щоранку перевіряє тверезість водіїв, які вирушають в рейси на першу зміну. Водії з другої зміни, приймаючи транспорт на маршруті, перевіряються вибірково мобільними бригадами контролю руху. А тепер їхню тверезість перевірятиме автобус.

"В автобусах є кнопка, якою водій першої зміни активує тестовий автомат для водія з другої зміни. Автобус "попросить" водія дихнути також після кожної зупинки двигуна довше, ніж на 15 хвилин. Це означає, що в разі, якщо водій мав, наприклад, 20-хвилинну перерву на сніданок чи стоїть на кінцевій в очікуванні на наступне коло, то знову змушений буде пройти тест", – каже Вероніка Опасяк. 

1

Такий пристрій вже вмонтовано в 15 "гармошках", що належать комунальному підприємству перевезень. До кінця місяця на маршрути в Любліні вийде ще 6 таких автобусів.

Один з найгучніших випадків, коли за кермо сів нетверезий водій комунального підприємства, трапився в Любліні влітку 2016 року. Тоді водій тролейбуса в'їхав в електроопору на одній з вулиць міста. Поліцейський драгер показав 2 проміле. 52-річний водій визнав, що пив за кермом. Він отримав дисциплінарне покарання. Ніхто з пасажирів не постраждав.

В Івано-Франківську, за інформацією від управління патрульної поліції, також затримували нетверезих водіїв маршруток. З часу існування управління відомо про два таких випадки, один з яких також стався у 2016 році. Однак боротися проти пияцтва у місті мерія вирішила з допомогою хреста тверезості, а не алкоматів в автобусах.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: