fbpx

Поблизу вокзалу у Франківську замінили Хрест тверезості. ФОТО

Суспільство 18:04, 03.12, 2017

На Привокзальній площі в Івано-Франківську замінили хрест, який у лютому цього року жартома встановили іванофранківці.

"На цьому місці із благословення митрополита Івано-Франківської архієпархії Кир Володимира Війтишина та дозволу міської влади буде встановлено пам’ятний знак "Хрест тверезості" як перепрошення за гріхи алкоголізму в Україні та цілому світі", – йдеться в табличці на хресті.

Як повідомляв КУРС, хрест тверезості  ідея міського голови Руслана Марцінківа, якою він загорівся після поїздки до португальського "міста архієпископів" Браги. Тоді Марцінків заявив, що у Франківську бракує церков, а хрест допоможе подолати пияцтво.

У лютому символічний "Хрест тверезості" встановили в Івано-Франківську кілька франківців, що назвалися "свідомими громадянами". Будівництвом храмів і встановленням хреста тверезості міський голова Руслан Марцінків планує побороти у місті алкоголізм та зменшити кількість самогубств.

Відтак міський голова Руслан Марцінків доручив департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою привести до порядку Хрест тверезості на Привокзальній площі за заявив, що він має стати туристичною принадою.

Нагадаємо, деякі депутати міської ради напівжартома запропонували Марцінківу встановити ще й хрест боротьби з корупцією у міській владі – щоб припинити розкрадання та розбазарювання міського бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: