fbpx

На Яремчанщині стартував Тиждень екологічного споживача-2016

Суспільство 18:16, 04.10, 2016

У перший тиждень жовтня в Україні в рамках всесвітньої кампанії Green Action Week, одночасно зі Швецією, Великобританією, Македонією, а також Аргентиною, Індією, Перу – загалом 25 країнами Європи, Африки, Азії та Латинської Америки – пройде кампанія, що має на меті популяризувати органічне харчування та землеробство, – "Живи органічно!"

З 03 по 09 жовтня 2016 року в різних містах України відбудуться численні акції та заходи, покликані підвищити обізнаність споживачів щодо переваг органічного харчування. Кампанію "Живи органічно!" проводить Всеукраїнська екологічна громадська організація "МАМА-86" за підтримки Шведського товариства охорони природи.

В школах та дошкільних закладах Яремчанщини протягом Тижня екологічного споживача проходитимуть екологічні заняття з представленням наглядних інформаційних матеріалів. Окрім того, буде проведене опитування різних цільових груп, що допоможе виявити обізнаність споживачів з поняттям органічного продукту.

Четвертий рік поспіль Карпатський національний природний парк, який є партнером кампанії, разом з Яремчанською міською екологічною громадською організацією "МАМА-86-Яремче" проводять ряд тематичних заходів. Одним із таких є конкурс малюнків "Я обираю органічну їжу!" для учнів шкіл Яремчанщини. Всі учасники будуть нагороджені заохочувальними призами, а переможці – цінними подарунками.

Можливість взяти участь у конкурсі має кожна дитина, яка проживає та навчається на території Яремчанської міської ради, віком від 6 до 17 років. Конкурсні роботи (малюнки) мають стосуватися теми органічного харчування та землеробства в Україні.

Вимоги до робіт (малюнків) учасників виставки-конкурсу:
• розмір роботи має формат – А4;
• відповідність роботи темі конкурсу;
• естетичне оформлення конкурсної роботи;
• на кожній конкурсній роботі на зворотній стороні аркуша необхідно зазначити:
– назву роботи;
– прізвище, повне ім’я та вік автора конкурсної роботи, вік, клас, назва школи.

Від кожного учасника приймається не більше 2 робіт. Конкурс проводиться з 03 до 10 жовтня 2016 року включно. Остаточне визначення переможців відбудеться колегіально конкурсним журі, буде визначено переможців у двох вікових категоріях (6-10 та 11-17 років).

Конкурсні малюнки можна подавати в електронному (сканованому) вигляді на електронну адресу mama86yaremche@meta.ua або у паперовому вигляді на адресу: вул. В. Стуса, 6а, м. Яремче (Екотуристичний візит-центр) до 17 год. 10.10.2016 року.

Окрім того, 05 жовтня 2016 р. о 10.30 год. в Екотуристичному візит-центрі Карпатського НПП відбудеться інтерактивний семінар "Живіть органічно!" для керівників обласних екологічних центрів, в рамках якого учасники отримають базові знання щодо сертифікації органічної продукції в Україні та Європі та багато іншої корисної інформації.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: