fbpx

Начальника Івано-Франківськрибоохорони призначать після громадського обговорення претендентів на посаду. Відео

Суспільство 13:45, 21.05, 2015

На зустрічі голови ОДА Олега Гончарука і представника Держводагентства України Олексія Бебеля з громадськими активістами та інспекторами рибного відомства області узагальнили скарги та претензії до теперішнього начальника Івано-Франківськрибоохорони Володимира Викалюка. Чиновники запевнили, що кандидатуру наступного керівника рибоохорони обговорять з громадою.

Представник Держводагентства України Олексій Бебель прибув на Франківщину як голова комісії з вивчення роботи місцевого підрозділу. Комісію відрядили для вивчення причин конфлікту між керівництвом та інспекторами Івано-Франківськрибоохорони.

Минулого тижня відбулася зустріч з громадськими активістами та начальником Івано-Франківськрибоохорони Володимиром Викалюком у голови ОДА, на якій Олег Гончарук визнав роботу рибного відомства області незадовільною. Тоді ж губернатор пообіцяв інспекторам та громадським активістам діалог із комісією Держагентства.

"Запевняю, що ні одне ваше звернення чи недолік у роботі служби, про які почуємо, не буде проігнорований, не залишиться поза увагою. Висновки підуть у доповідній в Держагентство", – звернувся до присутніх на сьогоднішній зустрічі Олексій Бебель.

"Хочу, щоби мій син, для якого я все в житті роблю, міг вийти на Дністер, на Бистрицю чи на Чорнявку, – є така маленька, але дуже красива річка,  і зловити там хоч одну рибку", – громадський активіст Михайло Бойчук, відомий як Хімік, підняв питання браконьєрства на річках Прикарпаття.

 

Переглянути штатний розпис Івано-Франківськрибоохорони і збільшити кількість інспекторів для області, зважаючи на об'єм роботи, попросив від імені підлеглих завідуючий сектором рибоохорони, інспектор Любомир Стрембіцький.

 

"Люди хочуть працювати! Але з таким керівником це неможливо. Браконьєрка і шутровиська процвітають. Їх кришують в Києві. І в тому, щоби цьому протистояти, хлопці без перебільшення ризикують своїм життям",  звернувся до Олексія Бебеля громадський інспектор Ігор Корсун.

 

Івано-Франківськрибоохорона напряму підпрядковується Держводагентству України, але на найвищому рівні є порозуміння між обласною і столичною владою в тому, щоби змінити роботу рибоохоронного відомства на Прикарпатті, повідомив голова ОДА Олег Гончарук. Він узагальнив проблеми, які призвели до конфлікту між керівництвом рибоохорони й інспекторами та між керівництвом рибоохорони та громадськими активістами. Це незадовільне матеріально-технічне забезпечення державної служби в частині, що залежить від її місцевого керівника, ігнорування громадської думки та порушення етики у стосунках з працівниками.

Олег Гончарук повідомив, що домовлено про громадські обговорення кандидатур на посаду очільника обласного відомства охорони водних ресурсів. Двох претендентів, яких погодить громадськість, подадуть на призначення в Держагентство.

Коли саме відбудуться слухання, залежить від висновків комісії і реакції на ці висновки на столичному рівні.

"Хтось повважав собі, що тут царьки, що можуть їхати в Київ і рішати там собі питання. Я цього робити не дам. Принаймні доки тут на посаді",  цим спічем Олег Гончарук завершив зустріч.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: