fbpx

Надвірнянці протестують проти закриття школи-інтернату. ВІДЕО

Суспільство 15:56, 30.05, 2018

Вчителі, батьки і діти вийшли на акцію протесту проти закриття Надвірнянської школи-інтернату. Там навчаються і живуть діти з малозабезпечених і неблагополучних родин.

У червні сесія районної ради має вирішити, приєднати інтернат до іншої школи чи перетворити на ліцей зі спеціальними класами. У будь-якому разі майже сотня учнів з малозабезпечених та неблагополучних родин уже не зможуть тут навчатися у поєднанні з кількаразовим харчуванням, проживанням, забезпеченням одягом і приладдям, йдеться в сюжеті ТРК "UA: Карпати".

"Нам поставили такі умови, поставили в такі рамки, що довели до того, що на даний момент в нас є 92 учнів, хоча могло бути і 300. На жаль, так склалося в житті. На жаль, влада не пішла нам назустріч і не створила ті умови, при яких ми могли би це зробити", – заявляє в.о. директора Надвірнянської школи-інтернату Микола Дудка.

Влада порахувала, що утримання школяра у такому інтернаті коштує бюджету у п'ять разів дорожче, ніж учня у звичайній школі. Водночас запевнили, що найбільш потребуючі продовжать навчатися у реорганізованому закладі. Усіх педагогічних працівників теж пообіцяли забезпечити роботою.

Подробиці – у сюжеті:

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: