fbpx

Надвірнянці збирають підписи під зверненням до влади з проханням виділити кошти на будівництво басейну

Суспільство 19:36, 19.10, 2018

Мешканці Надвірної розпочали збір підписів до Кабінету міністрів, обласної, районної та міської влади з проханням закласти у бюджетах на 2019 рік кошти на будівництво басейну у місті.

Мета звернення – показати, що басейн дійсно необхідний жителям району і що ідею його будівництва підтримує велика кількість людей. Ініціював збір підписів надвірнянець Павло Черноволенко.

"Все почалося з посту у соціальній мережі. Мешканка Надвірної запитала, чи є в Надвірні басейн, у якому могли б займатися діти. Під її постом почалось жваве обговорення та коментування, що підтвердило, що потреба у наявності басейну в нашому місті є дуже великою. Тому я запропонував жителям міста та району об’єднати зусилля для вирішення цього питання і, як перший крок, ініціював підписати лист-звернення від громади – жителів Надвірнянського району до Кабінету міністрів, Івано-Франківської обласної ради, ОДА, Надвірнянської РДА та райради з проханням вжити всіх можливих заходів щодо будівництва басейну в м. Надвірна. Проект звернення я підготував та виклав в соціальну мережу", – сказав Черноволенко.

Павло Черноволенко зазначає, що у Надвірнянському районі проживає більш як 115 тисяч осіб, з них понад 17 тисяч дітей шкільного віку, які потребують нормальних умов для фізичного розвитку, заняття спортом. Крім того, басейн є необхідним для лікування та реабілітації. Однак у районі бракує для цього необхідної інфраструктури.

Кілька років тому після початку будівництва спортивно-плавального басейну в складі реконструкції Надвірнянської ДЮСШ було виготовлено проектно-кошторисну документацію, згідно з якою для будівництва цього об’єкта необхідно було близько 15 млн грн, через кілька років цю документацію було оновлено, вартість будівництва басейну зросла до 24,7 млн гривень. На цей час вже споруджено фундамент спортивного залу та облаштовано металевий каркас. Та справа далі не рухається через відсутність фінансування.

Крім того, сьогодні, враховуючи зростання цін на матеріали і роботи, потрібно переглянути проектно-кошторисну документацію.

"Прикро, що деякі депутати міської та районної рад закликають жителів не вживати ніяких дій, які б дозволили нагадати керівництву міста, району та області, держави про нашу проблему, оскільки це, на їхній погляд, піар. Жаль, що для них власні політичні амбіції важливіші, ніж явні потреби громади. Я і надалі закликаю всіх мешканців Надвірнянського району долучитись до збору підписів, а депутатів прошу всяко сприяти вирішенню питання будівництва басейну", – зазначив Павло Черноволенко.

Зараз підписи під зверненням збирають мешканці Надвірної. Охоче підписують звернення також і жителі селищ та сіл району. Підписати лист-звернення жителі району можуть і самостійно, роздрукувавши його з мережі Інтернет. Передати підписані листи Черноволенку можна буде до кінця жовтня, в т. ч. 27-28 жовтня, у приймальні по вулиці Грушевського, 18а, 3 поверх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: